Les estadístiques del clàssic

Amb el partit del passat diumenge la xifra d’enfrontaments entre el FC Barcelona i el R Madrid CF és de 275. D’aquests la gran majoria es consideren enfrontaments en competicions “oficials” (campionats nacionals de lliga, copa, supercopa i copa de la lliga, i la copa d’Europa, actual Champions).

Per primera vegada en la història de la lliga, el Barça avança al seu rival en nombre de gols marcats: 287 a 286. En partits guanyats són a un de l’empat, 71 a 72. En el total d’enfrontaments “oficials” el Barça està a 2 victòries i a 10 gols d’atrapar al Madrid. Si ens fixem en tots els partits disputats, el Barça encara avantatge al Madrid en victòries i gols a favor.

Quatre jugadors es van estrenar en el clàssic: Lenglet, Arthur, Dembélé i Arturo Vidal. Aquest últim autor del gol que decantava la balança a favor del Barça.

Luis Suárez s’incorpora al selecte grup de jugadors en fer-li un hat trick al Madrid. En total són 13 jugadors que han aconseguit fer-li tres gols al Madrid en 15 partits. Dos d’ells van fer-li quatre.

Existeix un dubte en un partit amistós celebrat l’11 de gener de 1921, amb resultat favorable al Barça per 3 a 0. Mentre uns mitjans donen els gols a Climent Gràcia (2) i Piera (1), altres atribueixen els 3 gols a Gràcia.

Deixa un comentari