Qui va ser el primer en vestir les dues samarretes (blaugrana i blanca)?

El 16 de novembre de 1902 dos nous jugadors, Jhonson i Campbell, van participar en un matx del FC Barcelona. Mai més van tornar a jugar en cap altre partit.
Aquell diumenge, el Barça s’enfrontava a l’Universitari a l’antic camp de la carretera d’Horta en un matx amistós. Sota les ordres de George Meyer s’alineaven pel FC Barcelona: Pàmies, Vidal, Campbell (B), Llobet, Terrades, Almasqué, Parsons, Ossó, Jhonson, Steinberg i Lassaletta; i per l’Universitari: Izquierdo, Mensa, Vinyes, Fargas, Darné, Grau, Pascuet, Clutaró, Alemany, Margarit i Castellà. A la primera part, s’avançava l’Universitari per mediació de Margarit. A la segona, Steinberg i Lassaletta li donaven la volta al marcador.
Qui eren Jhonson i Campbell? Del segon, no se’n sap absolutament res. Del primer, alguns autors assenyalen que es tractava del jugador del Madrid FC, Arthur V. Johnson. Els mateixos autors indiquen que el mateix Jhonson o Johnson va passar algun temps a Barcelona i va participar amb altres clubs de Barcelona.

Arthur Johnson (o Artur Johnson o Arthur V. Johnson)

Arthur Johnson

D’aquest personatge trobem poca informació, a no ser que fem cas de la wikipedia (https://es.wikipedia.org/wiki/Arthur_Johnson_(futbolista)). Destaca com fundador i primer capità del Madrid FC, com primer golejador en el partit contra el Barça del 13 de maig de 1902, i sobretot com el que va establir les primeres normes o tàctiques per al desenvolupament del “foot-ball“.

Era Johnson el mateix jugador?

La premsa de Madrid indicava que Johnson va ser l’àrbitre del matx Moncloa FC contra New FC d’aquell diumenge 16 de novembre. Per tant o bé hi ha algun error, o bé el Johnson del Madrid no va ser el Jhonson del FC Barcelona.

Deixa un comentari