LA CONFUSIÓ DE LES LLIGUES DEL 81 I 82: UDO LATTEK I EL SEGREST DE QUINI

TEMPORADA 80-81: EL SEGREST DE QUINI, LA LLIGA D’ALFONSO CABEZAS, EL PRIMER CAMPIONAT DE LA R. SOCIETAT.

El Barça amb Ladislao Kubala té un inici decebedor: 9 jornades, 4 victòries i 5 derrotes. Després de la jornada 9, el Barça va jugar la tornada dels setzens de final de la copa de l’UEFA, l’anada l’havia guanyat al camp del Colònia (0-1). El resultat va ser de 0 a 4 a favor del Colònia, … Kubala va ser destituït.

Es va fer càrrec Helenio Herrera, el Barça anava 11è, a 8 punts de l’At. Madrid d’Alfonso Cabezas (el forense). Durant les 17 jornades següents el Barça es va posar a només 2 punts de l’At Madrid, amb aquest balanç: 12 partits guanyats, 3 empatats i 2 perduts (que tenia l’Helenio!!).

L’1 de març, a la jornada 26, el Barça havia guanyat a l’Hèrcules al Camp Nou per 6 a 0, seguia a dos punts de l’At. Madrid, i la següent jornada era .. al Calderón. Però aquell dia va ser segrestat Quini i el Barça ja no va aixecar cap: 6 punts de 16 possibles, i … la R. Societat es feia amb el títol, el primer de la seva història. Era l’última jornada al camp de l’Sporting de Gijón, un gol de Zamora al minut 88 li va valer el campionat. Encara recordo la cara de “gili” de Juanito cel·lebrant la lliga, havien guanyat a Valladolid per 1 a 3 i encara no sabien que Zamora havia marcat.

Aquella temporada el Barça va guanyar la Copa, després de guanyar a la final a l’Sporting de Gijon.

TEMPORADA 81-82: LA INEXPLICABLE LLIGA D’UDO LATTEK. EL SEGON CAMPIONAT DE LA R. SOCIETAT

El Barça va fer una bona temporada … fins la jornada 28. Va ser líder la 1a. jornada, de la 13 a la 19 i de la 23 a la 32. Al final novament la R. Societat va guanyar la lliga.

La jornada 28 el Barça portava 5 punts al segon, R. Societat, i 6 al tercer, Madrid. Restaven 12 punts en joc, només necessitàvem 7 punts per guanyar la lliga (duiem el gol “average” a favor), …, només va fer 2 punts. Amb els resultats que es van donar aquestes últimes jornades, el Barça només hagués necessitat 4 punts per ser campió!!!!.

Encara recordo el partit al Camp Nou contra l’Espanol. Ens van guanyar 1 a 3: 0-1, 0-2, 1-2, expulsió de l’Espanol, i … 1 a 3.

El Barça va guanyar la Recopa contra l’Standard de Lieja per 2 a 1.

Deixa un comentari